• Kyberšikana

          • V súvislosti s nárastom prípadov kyberšikany medzi deťmi pripravilo MV SR – odbor prevencie kriminality výbornú informačnú brožúru obsahujúcu užitočné informácie pre žiakov i rodičov v záujme predchádzania tomuto javu. Zároveň obsahuje informácie pre obete tohto trestného činu.

          • Kaderníci - Fodrászok

          • Laboratórne cvičenie
            Téma: Pozorovanie vlasov mikroskopom
            Na vyučovacej hodine Materiály, I.E učebný odbor kaderník, žiaci pozorovali a porovnávali rôzne druhy vlasov.
            1.Prirodzene sfarbené ľudské vlasy, zdravé
            2.Umelo zafarbené ľudské vlasy, svetlé, tmavé
            3.Poškodené vlasy,rozdvojené končeky vlasu

            Laboratóriumi gyakorlat
            Téma: Mikroszkópos hajmegfigyelés
            Anyagtan órán az I.E osztály fodrász tanulóival különféle hajszálakat vizsgáltunk meg és hasonlítottunk össze. 
            1. Természetesen hatású egészséges emberi haj 
            2. Mesterségesen festett világos és sötét emberi haj
            3. Sérült haj, töredezett hajvégek

          • Barmanský kurz - Bártender tanfolyam

          • V dňoch 21-24.03.2022 (1.termín) a 28-31.03.2022 (2.termín) sa konali na našej škole intenzívne barmanské kurzy v spolupráci s Dream Cocktail Academy . Kurzy boli ukončené záverečnou skúškou, ktorá pozostávala z teoretickej a praktickej časti - samostatnou prácou za barovým pultom pri príprave miešaného nápoja. Všetci absolventi boli úspešní a získali certifikát v slovenskom a anglickom jazyku.

            2022. március 21. és március 24. között (1. időpont) és 2022. március 28. és március 31. között (2. időpont) került sor iskolánkon a Dream Coctail Academy együttmūködésével a bártender tanfolyamok, amely az elméleti ismeretek mellett a kevert italok készítését gyakorlatban is bemutató záróvizsgával fejezõdött be. Minden résztvevõ sikeresen levizsgázott, s az elsajátított ismeretek mellett angol és szlovák nyelvū oklevéllel gazdagodott.

          • Hrady a región - Kastélyok és régiók

          • Pri príležitosti 30. výročia založenia Vyšehradskej spolupráce bola vyhlásená medzinárodná multimediálna súťaž pre študentov stredných škôl a gymnázií denného štúdia s názvom „Hrady a región“.  
            Do súťaže sa z našej školy zapojila žiačka Sofia Mečárová z II. A OA v kategórii: Hrad a jeho región, s prezentáciou s názvom Nedobytné Komárno, ktorá bola vybraná za najlepšiu prezentáciu spomedzi súťažiacich na Slovensku. Autorka získala finančnú aj darčekovú odmenu od vyhlasovateľa súťaže  zo Slovenska: Pro Castello Comaromiensi, n.o. (Ústredná pevnosť v Komárne).
            Súťažné prezentácie budú zverejnené na webovej stránke projektu http://castlesregions.eu/.

            (Foto: Andrej Ozimy, Beáta Csöbönyeiová, Sofia Mečárová)

            A Visegrádi Együttműködés megalakulásának 30. évfordulója alkalmából a  gimnáziumok és középiskolák diákjainak számára  "Kastélyok és régiók" címmel nemzetközi multimédiás versenyt hirdettek. Iskolánkból a II.A OA tanulója, Sofia Mečárová kapcsolódott be Kastély és környéke kategóriában a versenybe Bevehetetlen Komárom elnevezésű prezentációjával, amelyet végül a szlovákiai versenyzők legjobb bemutatójának választottak. A bemutató készítője a pályázat szlovákiai kiírójától, a Pro Castello Comaromiensi nonprofit szervezettől (Komáromi Központi Erőd) anyagi és tárgyi jutalomban részesült. A verseny prezentációi a tervezet honlapján tekinthetők meg http://castlesregions.eu/.

            (Foto: Andrej Ozimy, Beáta Csöbönyeiová, Sofia Mečárová)