• Erasmus day

          • Aj v tomto školskom roku sme zorganizovali "Erasmus day", v rámci ktorého sme si pripomenuli našu bohatú projektovú činnosť.

            Ebben a tanévben is megszervezésre került iskolánkban az "Erasmus day" amelynek keretén belül felelevenítettük gazdag projekt tevékenységünket.

          • Naši hostia - Vendégeink

          • Nastal čas keď sa žiaci musia rozhodnúť kam budú smerovať ich kroky po ukončení zákadnej školy. Je to neľahká voľba, často rozhodujúca pre celý profesijný život človeka a práve pre tento dôvod nás navštívili aj žiaci 9. ročníka zo ZŠ s VJM Eötvösa v Komárne, ktorí si mohli nie len pozrieť, ale aj vyskúšať ako prebieha výučovanie v našich odboroch.

            A kilencedikes diákok számára eljött a pályaválasztás ideje amikor el kell dönteniük, hogy az alapiskola befejezése után milyen irányba induljanak el. A pályaválasztás egy egész életet meghatározó döntés lehet, ebből az okból látogatták meg iskolánkat az Eötvös Utcai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola 9. osztályos diákjai. Megtekintették és kipróbálhatták, hogyan zajlik a szakképzés az iskolánk által kínált szakmákban. 

          • Svetový deň zvierat - Az Állatok Világnapja

          • Pri tejto príležitosti sme na škole organizovali zbierku. Žiaci a kolegovia našej školy do zbierky prispeli nielen s peniazmi ale aj krmivom, konzervami, starými prikrývkami a dekami.

            Dňa 15. októbra triedy 1.A a 1.B OA/KZ navštívili útulok psov v Hadovciach, a odovzdali krmivo a vyzbierané peniaze. Chceme naviesť našich žiakov k potrebe pomáhať zvieratám v rámci možnosti, pestovať pocit lásky k nim.
            Reakcie žiakov potvrdili, že sa nám podarilo vytýčený cieľ splniť.

             

            Az Állatok Világnapja alkalomból gyűjtést szerveztünk iskolánkon. Diákjaink és munkatársaink nemcsak pénzzel, hanem élelemmel, konzervekkel, öreg takarókkal és plédekkel járultak hozzá a gyűjtéshez. 


            Október 15-én az I.A és I.B OA/KZ osztály tanulói meglátogatták a gadóci állatmenhelyet, hogy átadják az összegyűjtött pénzt és ételt. Ezzel a kezdeményezéssel szeretnénk rávezetni diákjainkat arra, hogy lehetőségeikhez mérten segítsék az állatokat, ápolják az irántuk érzett szeretetet. Diákjaink hozzáállása megerősítette, hogy a kitűzött célt sikerült elérnünk. 

             

        • Skills Slovakia - Gastro Junior DEBIC CUP CUKRÁR
          • Skills Slovakia - Gastro Junior DEBIC CUP CUKRÁR

          • Účasť na celoslovenskom Finále 1. ročníka postupovej súťaže žiakov hotelových akadémií a stredných odborných škôl v odbore cukrár v školskom roku 2020/2021 dňa 08.06.2021. Gratulujeme žiačke Katalin Cintula a jej pomocníčke Stella Goljanová za výborné 4. miesto. Poďakovanie patrí aj majsterke Lucii Mátyásiovej za prípravu žiačok.

            A 2020/2021-es tanévben a hotelakadémiák és a szakközépiskolák cukrász diákjai 1. továbbjutó versenyének országos döntőjén vettünk részt 2021. 06. 08-án. Gratulálunk Cintula Katalinnak és segítőjének, Goljan Stellának. Köszönet illeti a mesternőt, Mátyási Luciát is a diákok felkészítéséért.

            Súťažiaca:       Katalin Cintula    3.D. CKKm
            Pomocníčka:   Stella Goljanová 3.D. CKKm
            Majsterka OV: Lucia Mátyásiová
            Názov süťažného múčnika: Letný slnovrat
            Umiestnenie: 4.miesto

          • ODBORNÁ PRAX - A SZAKMAI GYAKORLAT

          • Odborná prax je neodmysliteľnou súčasťou praktického vzdelávania na našej škole. Dvojtýždňovú odbornú prax absolvovali žiaci 3. ročníka odboru obchodná akadémia v rôznych podnikateľských subjektoch a inštitúciách. Po praxi nasledovala obhajoba ročníkových prác, kde žiaci mali možnosť prezentovali svoje zistenia.

            A szakmai gyakorlat a gyakorlati oktatás elengedhetetlen része iskolánkban. A kereskedelmi akadémia szak harmadikos diákjai kéthetes szakmai gyakorlatukat különböző vállalatokban és intézményekben töltötték. A szakmai gyakorlat után a szakmunka megvédése következett, ahol a diákok bemutathatták az újonnan szerzett ismereteket.

          • ONLINE BESEDA O EÚ - ONLINE BESZÉLGETÉS AZ EU-RÓL

          • o akutálnej histórii, súčasnoti a budúcnosti Európskej únie sme sa rozprávali s riaditeľkou Komárňanskej kancelárie RPIC - Ing. Zuzanou Mészárosovou.

            az Európai Unió múltjáról, jelenéről és jövőjéről a komáromi RPIC iroda igazgatónőjével, Ing. Zuzana Mészárosovával beszélgettünk.

          • Stredoškolská odborná činnosť (SOČ) - 2021

          • Dňa 09.03.2021 si žiaci našej školy zmerali sily na 43. ročníku súťaže Stredoškolská odborná činnosť v odbore: 15 Ekonomika a riadenie.

            Komisia pracovala v nasledovnom zložení:

            predseda: Ing. Zuzana Varga Podleiszek
            člen: Ing. Katarína Rosičková

            Súťaže sa zúčastnili žiaci študijných odborov. Každý zúčastnený žiak mal 10 minút na obhajobu vlastného projektu. Práce SOČ boli dobre spracované, čo do obsahovej, ale aj formálnej úpravy. V prácach žiaci využívali svoje vedomosti z vyučovaných predmetov, vyjadrovali vlastné názory a postrehy k skúmanej problematike.


            Umiestnenie žiakov:

            1. miesto: Liliya Shcherba

            Téma: Medzinárodné obchodné vzťahy Slovenskej republiky s Rakúskou republikou
            Súťažný odbor 15 - Ekonomika a riadenie
            Trieda: IV. A OIS


            1. miesto: Marián Vitkó

            Téma: Charakteristika, výpočet a účtovanie miezd v sústave podvojného účtovníctva
            Súťažný odbor 15 - Ekonomika a riadenie
            Trieda: IV. A OA


            2. miesto: Adriana Hlaváčková

            Téma: Charakteristika možností a podmienok financovania rozvoja obce z prostriedkov EÚ
            Súťažný odbor 15 - Ekonomika a riadenie
            Trieda: IV. A OIS


            3. miesto: Anikó Vadovicsová a Flóra Bajkai

            Téma: Študentská firma v rámci vzdelávacieho programu JA Slovensko III.A OA, 2020/2021
            Súťažný odbor 15 - Ekonomika a riadenie
            Trieda: III. A OA


            Na krajské kolo SOČ konaného dňa 24. marca 2021 online formou postupujú žiaci:

            • Liliya Shcherba s prácou Medzinárodné obchodné vzťahy Slovenskej republiky s Rakúskou republikou a
            • Marián Vitkó s prácou Charakteristika, výpočet a účtovanie miezd v sústave podvojného účtovníctva.
          • Odborná exkurzia – Vinárska gastronómia, 2020

          • Dňa 03.03.2020 sme so žiakmi III.E a III.D kuchár sme navštívili vinársku firmu Vintop Karkó v obci Búč v rámci Odbornej exkurzie s názvom Vinárska gastronómia (nové funkcie v našich gastronomických zariadeniach - somelier, enológ), kde má pestovanie viniča dlhoročnú tradíciu.

            Odrodové zloženie vinohradu je pestré. Zúčastnili sme sa ochutnávky vína s odborným výkladom na témy: sommelier, enológ, enológia, nutričná a zdravotná stránka konzumácie vína, gastronomické pravidlá podávania vína, spôsoby výberu vín k jednotlivým jedlám a regionálnym pokrmovým zvyklostiam, teploty servírovania vína.

            Nadobudli sme mnoho teoretických aj praktických znalostí z oblasti výroby vína, vínnej kultúry a gastronómie.

          • Majstrovstvá okresu v hádzanej dievčat 2019/2020

          • Dievčatá nás 11.2. a 13.2.2020 statočne reprezentovali na MO v hádzanej, v jednom z najtvrdších kolektívnych športov. Počas dvojdňovej cesty turnajom podali bojovný, súdržný a obetavý výkon, ktorého výsledkom bolo celkové skvelé 3. miesto v okrese.

            Školu reprezentovali: Gubiczová Fanny, Gubišová Laura, Hamová Andrea, Chytrá Žaneta, Köles Silvia, Selmeciová Chiara, Šípošová Veronika, Toková Viktória a Tóthová Mercedes.

          • Odborná exkurzia - Výroba piva, sladu a nealkoholických nápojov

          • Dňa 27. novembra so žiakmi 3. D. K/KD, 3.E.K/KD/ST sme navštívili pivovar Heineken v Hurbanove. Hurbanovský pivovar si pripravil pre návštevníkov zaujímavú prehliadku.

            Prehliadková trasa Hurbanovskej pivnej cesty pozostávala z viacerých tematických častí. Odborný výklad počas prehliadky sprostredkoval Karol France, ktorý v roku 2016 získal ocenenie „Osobnosť slovenského pivovarníctva a sladovníctva.“ Všetko o súčasnej výrobe piva, sladu a nealkoholických nápojov sa žiaci dozvedeli pri prehliadke novej varne, ako aj na plniacich linkách, ktoré si mohli pozrieť z bezpečnej presklenej galérie nad výrobnou halou.

            Poslednou zastávkou bola návšteva moderného pubu priamo v priestoroch pivovaru, ktorá bola spojená aj ochutnávkou nealkoholického piva. Nadobudli sme mnoho teoretických, ale aj praktických znalostí z oblasti výroby piva,sladu a nealkoholických nápojov.