• Hodina so šéfkuchármi - Gyakorlati óra séfekkel

          • Dňa 18.05.2022 sa na našej škole uskutočnila ukážková hodina so šéfkuchármi Róbert Tatai a Gergő Néveri. Naši hostia ukázali žiakom, ako pripraviť z jednoduchých, lacných a sezónnych surovín exkluzívne jedlá.

            2022.05.18 - án rendhagyó gyakorlati óra valósult meg iskolánkban Tatai Róbert és Néveri Gergő séfekkel. Vendégeink bemutatták diákjainknak, hogyan lehet egyszerű, olcsó és szezonális alapanyagokból exkluzív fogásokat készíteni.

          • IT fitness test - IT fitness teszt

          • Už tradične sme sa zapojili do akcie IT fitness, do najväčšieho a najkomplexnejšieho testu IKT zručností na Slovensku. Tento rok sa koná spolu s krajinami V4. Je to meranie digitálnych zručností, v spojení so súťažou o hodnotné ceny a poskytuje skutočný obraz o schopnostiach používania IT. Test zostavený špičkovými odborníkmi v IT skúma, ako vedia žiaci prakticky uplatniť svoje zručnosti v oblastiach používania internetu, bezpečnosti a počítačových systémov, kancelárskych nástrojov, kolaboratívnych nástrojov, sociálnych sietí a komplexných úloh.
            Naši žiaci pekne obstáli, ich výsledok je nad úrovňou aktuálneho priemeru všetkých testovaných respondentov. Najlepšie sa umiestnili:
            1. Zoja Gendiarová, II.A – 84%, percentil: 95,79%
            2. Dávid Pém, II.A - 80%, percentil: 93,55%
            3. Luciano Vittorio Žubori, II.A - 72%, percentil: 87,43%
            3. Sofia Uhrinová, III.A - 72%, percentil: 87,43%

            Idén is hagyományosan részt vettünk az IT fitness rendezvényen, amely Szlovákia legnagyobb és legátfogóbb IT-készségtesztje. Idén a V4-országokkal közösen rendezik meg. A teszt az értékes nyereményekért folyó verseny mellett valós képet ad az informatikai képességekről. Vizsgálja, hogy a tanulók hogyan tudják kamatoztatni tudásukat az internethasználat, a számítógépes rendszerek és biztonság, az irodai eszközök, a kollaboratív eszközök, közösségi hálózatok és a komplex feladatok megoldása terén.
            Diákjaink jól szerepeltek, eredményük az összes vizsgált válaszadó aktuális átlagértéke felett van. A legkiemelkedőbbek:
            1. Zoja Gendiarová, II.A - 84%, percentilis: 95,79%
            2. Dávid Pém, II.A - 80%, percentilis: 93,55%
            3. Luciano Vittorio Žubori, II.A - 72%, percentilis: 87,43%
            3. Sofia Uhrinová, III.A - 72%, percentilis: 87,43%

          • Silový päťboj

          • Naša škola, dňa 28.04.2022, organizovala v rámci Komárňanských dní súťaž v silovom päťboji stredoškolákov.

            Bol to jubilejný 10. ročník súťaže a na chlapcoch bolo vidno, že sú radi po dlhej dobe za príležitosť  ukázať svoje schopnosti.

            Našu školu úspešne reprezentovali:

            Žubori Luciano 6. miesto 

            Farkas Zsolt 14. miesto 

            Bozsóky Dávid 24. miesto

          • Kurz


          • Dňa 28.4 sa žiačky 4. ročníka odboru kozmetička a vizážistka sa zúčastnili kurzu: lifting mihalníc a laminácia obočia. Po absolvovaní kurzu dostali certifikát.

            2022.4.28-án a kozmetikus és sminkes szak negyedikes diákjai szempilla lifting és szemöldök laminálás tanfolyamon vettek részt, amelynek elvégzése után oklevelet kaptak.

          • 20.04.2022 Majstrovstvá školy v bedmintone

          • Z víťazstva sa zaslúžene tešili:
            Zmiešaná štvorhra /Diečenská štvorhra
            1.miesto – P. Kováčová (III.A), L.V. Žubori (II.E) zmiešaná 
            1.miesto - K. Jantošíková (II.A), S. Dobošiová (I.A) - dievčenská 
            2.miesto - Cs. Dobrovoczká (II.E), D. Dózsa (II.E) zmiešaná
            2. miesto - O. Gábriš (II.D), A. Kékesiová (II.D) dievčenská
            3.miesto – S. Mečárová (II.A), R.Lehocký (II.A) zmiešaná
            3. miesto - M. Rováčová (III.D), V. Toková (III.D) dievčenská

          • Kalokagatia – Mladý záchranár

          • Dňa 27.04.2022 sme zorganizovali súťaž pod názvom „ Kalokagatia – Mladý záchranár.“ Počasie nám zamiešalo karty,  ranný dážď spôsobil, že súťaž prebehla v areály školy, ale ani to neubralo na atraktivite jednotlivých disciplín. Súťažilo 6 šesťčlenných zmiešaných družstiev, ktoré si zmerali sily v jednotlivých disciplínach ako boli: beh, streľba zo vzduchovky, hod granátom na cieľ, rúčkovanie na lane, PIO a nemohlo chýbať poskytovanie prvej pomoci a samozrejme, že bol aj dôležitý čas v cieli. Odozva u žiakov bola vynikajúca, a tak sa tešíme, že aj na budúci rok si zmeriame sily v tejto zaujímavej súťaži
            Poradie:
            1.    III.A
            2.    II.A
            3.    II.E
            4.    II.D
            5.    I.A
            6.    I.B

          • PEKNÁ MAĎARSKÁ REČ

          • Úspech na súťaži PEKNÁ MAĎARSKÁ REČ: 1. miesto Klaudia Astalošová  a 3. miesto Dominika Molnárová. Gratulujeme našim dievčatám k úspechu!

            Siker a Szép Magyar Beszéd verseny országos döntőjén, mely Kassán került megrendezésre.  Astalošová Klaudia az 1. helyet és Molnárová Dominika 3. helyet szerezte meg. Gratulálunk a kiváló eredményhez!

          • POZNAJ SLOVENSKÚ REČ

          • Dňa 22.4.2022 sa konala súťaž Poznaj slovenskú reč - krajské kolo v Nových Zámkoch. Stella Goljanová zo IV.D triedy sa umiestnila na 2. mieste a Tímea Bencsíková z II.E triedy na 3. mieste, obe dievčatá nás budú reprezentovať na celoslovenskom kole Poznaj slovenskú reč. Dievčatá získali cenné skúsenosti , srdečne blahoželáme.

          • Deň Zeme - 22.apríl 2022

          • Tradičnou aktivitou v tomto jarnom období bolo organizácia čistenia a zberu odpadkov v našom okolí- školsky dvor Strednej odbornej skoly obchodu a sluzieb do ktorého sa zapojila trieda- 2.E.

          • Za vedomé Komárno - Tudatos Komáromért

          • Pre študentov sme si pripravili nový program, film o životnom cykle plastov, prednášku o textilnom priemysle a jeho vplyve na životné prostredie a popritom si stredoškoláci zahrali aj 2 kvízy, kde mohli vyhrať ekologické vecné ceny. Diskusia bola veľmi výživná, študenti okamžite začali diskutovať o produktoch, ktoré mali pri sebe a hľadali na jednotlivých obaloch ich pôvod. Pýtali sa zaujímavé otázky o tom, akým spôsobom vedia zabrániť používaniu plastových jednorazových sáčkov a iných produktov pri bežnom živote. Porozprávali sme sa aj o textile a jeho vplyve na životné prostredie, predstavili sme im ďalšie naše projekty, na ktorých môžu spolu s nami participovať medzi nimi aj májový Gardrobe Outlet. 
            Tak ako je už zvykom, aj na tejto škole sme naplánovali výsadbu stromčekov, ktoré sme spoločne vysadili a zveľadili vonkajšie priestory školy. Milo nás prekvapilo, že študenti sami od seba stromčeky pomenovali a tak exotická figa dostala meno Feri, naopak tradičný smrek má exotické meno Pedro
            😊